Løbere 2011


Per Larsen


Foto: Carsten Lundager

Historie


 

Per Larsen har været udsendt til Kosovo tre gange samt Irak og Afghanistan. Han er i dag ramt af Post Traumatisk Stress Syndrom og arbejder som hjælpelærer på Egmont Højskole.

 

- Efter at have været inaktiv i et par år, fik målet om New York City Marathon mig ned i løbeskoene og ud af døren igen. Det har efter min bedste overbevisning været med til at gøre hverdagen bedre og skabe et større overskud.


- Turen til New York var fantastisk. Generelt husker jeg der var en rigtig god stemning, selv om jeg måske var lidt anspændt og småirritabel op til løbet. Men det blev afløst af en tilfredshed over at have gennemført løbet.

 

- Glæden først rigtig efter hjemkomsten, hvor jeg følte mig stolt over at have været en del af Team Veteran - hvilket jeg i øvrigt stadig gør. En følelse jeg ikke kan mindes jeg har haft, siden de første par måneder efter hjemkomsten fra Afghanistan i 2007. Det har nok også været medvirkende til, at jeg forsat kommer ud af døren og har sat mig nye mål, føler jeg har mere overskud i hverdagen og har fået mod på at kaste mig over andre aktiviteter end løb.

 

 

Status 2011


 

Per Larsen har stadig fuld fart i løbeskoene, og har igen i år løbet Copenhagen Marathon. Per stiller til start ved Berlin marathon i september 2012.
Mark Peters


 

Foto: Carsten Lundager

Historie


 

Mark Peters har været udsendt til Kosovo, Irak og tre gange til Afghanistan. Han mistede begge ben, da han under en fodpatrulje i 2008 ramte en sprængladning.

 

- Det var en kæmpe mulighed at skulle deltage i New York Marathon. Det er ikke alle, der kommer igennem i New York, og det er noget man skal træne helt vildt for at gennemføre. Jeg lærte også at rejse fra Danmark igen. Jeg troede, at det ville være besværligt, men på grund af løbet, fik jeg prøvet det.

Status 2011


 

Mark Peters er ansat i Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste. 

 


Christian Steffen Richardson


Foto: Carsten Lundager
Historie


Christian Steffen Richardson mistede begge sine ben, da han blev ramt af en improviseret sprængladning under en fodpatrulje i Green Zone i sommeren 2009. Kun lidt mere end et år efter gennemførte han det amerikanske marinekorps maraton i Washington. Christian Steffen Richardson var også med på Team Veteran 2011, hvor han gennemførte både Copenhagen Marathon og New York City Marathon. 

- Team Veteran har været med til at hjælpe mig tilbage til et liv fyldt med idræt igen. Jeg har været så privilegeret, at jeg har haft muligheden for at deltage på både turene til Washington og New York Marathon. Turene har været med til at vække min glæden til sport, ændret mit livsynspunkt og de har styrket min selvtillid. Personligt synes jeg at jeg har fået mest ud af det på det personlige plan, da jeg blandt andet gennem løbene har indset, at mit liv, på trods af min skade, ikke har nogen begrænsninger.

- Den udvikling jeg har gennemgået via den sportslige udfordring, har jeg taget med mig til andre ting i mit liv, og gennemførelsen af NYC Marathon vil stå som en af de bedste sportslige oplevelser i mit sportsliv indtil videre.


Status 2011


Christian Richardson er i dag kontorhjælper i forsvaret og han har som mål, at stille op for Danmark i håndcykel ved de Paralympiske Lege i Rio de Janerio i 2016.
Dennis Dencker


 

Foto: Carsten Lundager

Historie


 

Dennis Dencker trådte på en sprængladning under en patrulje i Afghanistan i juli 2009. Dele af af hans højre fod blev sprunget væk, og foden blev efterfølgende amputeret over anklen.

 

Dennis Dencker gennemførte New York City Marathon med en protese på højre ben.

 

- Det at være med i Team Veteran, gav mig modet og idéen om at løbe maraton. Det var kæmpe stort for mig, og aldrig noget jeg havde forestillet mig inden. Det har givet mig mere mod til at tage nye udfordringer, og blive ved med at være fysisk aktiv

 

Under løbet i New York fik Dennis store smerter i sin benstump, men han ville gennemføre og han fortsatte trods smerterne.


- Det betød virkelig meget for mig at gennemføre New York City Marathon, og jeg ville have fortrudt det resten af livet, hvis jeg var udgået. Så det er jeg Team Veteran evig taknemmelig for.

 

 

Status 2011


 

Dennis er fortsat ansat i forsvaret, men bruger dagligdagen på at læse HF. I fritiden løber han stadig lange distancer og stiller op til Berlin Marathon i september 2012.


John Mattias E. Nielsen


 

Foto: Carsten Lundager

Historie


 

John Mattias E. Nielsen blev skadet i Afghanistan i 2007, da det køretøj han var kører på ramte en pansermine. Ved eksplosionen mistede John Mattias E. Nielsen sit venstre ben.


- Jeg synes at det har været en positiv oplevelse at være en del af projektet. Det er rart at have en mål at træne op til, når man nu er i gang med at træne. Ellers kan det måske godt være lidt svært at motivere sig til det.


- Jeg er rigtig glad for at have gennemført New York City Marathon: Men det har også været en stor personlig succes at "overleve" rejsen derover, da det var den første større rejse jeg har været på, siden jeg blev skadet i 2007.

Status 2011


 

John Mattias E. Nielsen arbejder i dag på Holstebro Kaserne 

 

Chris Breum


Foto: Carsten Lundager

Historie


Chris Krøyer Breum Larsen kørte på en vejsidebombe i Afghanistan i august 2009 og mistede begge sine ben. Han nåede kun at være i Afghanistan i 11 dage.

Deltagelse i maratonløb på håndcykel i København og New York har været med til at få ham i gang med at dyrke sport igen.

- Det er super fedt, at man kan være med til sådan noget. At man kan få lov at være aktiv og prøve ting, som man ikke har prøvet før. Og man kan få lov at være sammen med en masse gode kammerater.

Status 2011


Chris Krøyer Breum Larsen har skiftet sin håndcykel ud med en racerbil, og han er en del af Team Wounded Racing. Chris Krøyer Breum Larsen gør tjeneste ved Kamppause Kompagniet i Slagelse.


Benjamin Kragsskjold


 

Foto: Carsten Lundager

Historie


Benjamin Kragsskjold mistede sit ene underben, da han blev ramt af en sprængladning i Afghanistan i marts 2008. Samtidig blev han hårdt såret i ansigtet og i den ene arm. Inden udsendelsen til Afghanistan havde Benjamin været udsendt til Irak to gange. 

 

New York Marathon var en hård prøve for Benjamin, der kom igennem på sin fantastiske viljestyrke på trods af smerter.

 

- Det var noget af de hårderst og mest smertefulde jeg har prøvet. Men belønningen var det hele værd, med opbakning af millioner af mennesker, og hvisjeg fik muligheden ville jeg gøre det igen.

 

- Jeg har bevist overfor mig selv, at jeg kan komme igennem næsten alt, når jeg har viljestyrken.

Status 2011


Benjamin Kragsskjold læser til fysioterapeut og er stadig meget aktiv idrætsudøver.


Sylvia Maria Rothschild


Foto: Carsten Lundager

Historie


Sylvia Maria Rothschild har været udsendt med forsvaret flere gange, senest til Afghanistan i 2009.

 

Sylvia fik Post Traumatisk Stress Syndrom (PTSD) og social angst under sin udsendelse og har problemer med at være sammen med mange mennesker på en gang. Sammen med sine medløbere kom hun alligevel igennem verdens største maratonløb med mere end 47.000 deltagere og mere end 2 millioner tilskuere langs ruten.

 

Det var mere, end jeg i min vildeste fantasi havde troet, at jeg ville kunne overkomme. Ved 34 kilometer gik der lidt panik i mig, og jeg kunne næsten ikke få luft. Men så kiggede jeg ned i asfalten og så først op igen, da jeg nåede 40 kilometer. Og så spurtede jeg bare i mål. Jeg ved ikke, om den her oplevelse vil have ændret noget for mig, når jeg kommer hjem, men lige nu føles den bare som en kæmpe fjer i hatten.

 

Status 2011


Sylvia Maria Rothschild gør tjeneste ved Forsvarsakademiet. Hun løber og dyrker cross fit.

Til forside
Se oversigt over sidens indhold
Print
English
Se oversigt over planlagte og gennemførte løb

 

 Nike Marathontest  4


BMW Cityløb og Havneløb

 

Københavns Maraton

CHP Half Marathon

 

Copenhagen Mens & Womens Race

 

US Marine Corps Marathon


 


 

Team Veteran    Ved Bækken 15, 3060 Espergærde  Tlf.  42 41 41 81    Mail: Info@teamveteran.dk