Løbere 2014

 

Jonas Hjorth Andersen


Historie


Udsendt til Afghanistan i 2010. Ramt af PTSD efter tabet af en nær ven. 

 

Tidligere meget aktiv idrætsudøver.

 

Håber at kunne bruge Team Veteran som middel til at finde tilbage til et fysisk aktivt liv.


 

Jonas løber med Mikkel Soelberg.

Status


Sygemeldt

 

Jonas gennemførte US Marine Corps Marathon i 3.24 og løb på turen fra sin medløber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan var det at løbe US Marine Corps Marathon?
Det var en rigtig stor oplevelse. Der var stærkt fremmøde på publikumssiden og der var også stærkt fremmøde på løbersiden, så det var en overvældende oplevelse med alle de mennesker. Derudover var det meget flot vejr og så var det kun anden gang, at jeg løber et maraton sådan officielt, og sidste gang var næsten 9 år siden, så der var mange tanker omkring det, og det var med til at gøre det spændende at være en del af.

 

Hvad har det betydet for dig at være med på Team Veteran?
Tilbage i februar var jeg et helt andet sted, end jeg er nu. Jeg var et meget mørkt sted, og jeg var nok ikke helt klar til at tage Team Veteran ind og jeg fortsatte ned af slisken nogle måneder ind i forløbet. Men det kom lige så stille, jeg begyndte at få vendt kurven og derfra har det været en fantastisk ting, at være en del af. Det har budt på rigtigt mange gode oplevelser og nye venskaber og det har alt i alt været fantastisk at være en del af . Det er noget, som jeg har sat rigtigt meget pris på i gennem det seneste år. 
 

Hvad tror du, at det kommer til at betyde for dig fremover?
Det har været med til at kickstarte træning igen. Træning som for mig giver så meget mere overskud til at kæmpe den kamp, som skal kæmpes hver dag og til at få et lille smil på læben mens jeg gør det. Det har været en katalysator for en masse gode ting, det har fået mig op af sofaen og i gang igen. Det er stadig hårdt hver eneste gang der skal trækkes i løbeskoene eller hoppes i noget cykeloutfit og der skal trænes, men det at have sat rammerne i det her år har været fantastisk. Nu er der allerede et nyt Team Veteranprojekt ,der venter, i form af triatlonprojektet, så jeg glæder mig til at fortsætte og udvikle mig, og jeg håber, at det her har været starten på noget, som kan blive rigtigt stort på et tidspunkt.

 

 

 

Søren Rantzau


 

Historie


Udsendt til Kroatien i 1990'erne. Ramt af PTSD.

 

Deltog på Team Veteran 2012, men blev snydt for New York Marathon, der blev aflyst på grund af følgerne af orkanen Sandy.

 

Søren løb med Mads Walbom og Christian Trebbien.

 

 

Status


Førtidspensionist

 

Søren gennemførte US Marine Corps Marathon sammen med Mads Walbom og Christian Trebbien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hvordan var det at løbe US Marine Corps Marathon?

Det var en stor oplevelse. Det var en hård rute, hårdere end jeg havde regnet med, men et kanon flot setup. Det var meget anderledes end de andre maraton jeg har løbet. Jeg kan godt lide, at det bliver holdt i den her militære ånd og måde og det synes jeg, at marinekorpsmaraton levede op til.

 

Hvad har det betydet for dig at være med på Team Veteran?
Det betyder i hvert fald, at jeg bliver tvunget ud i, at holde mig til ilden. Jeg tror godt at jeg kan sige, at havde det ikke været for Team Veteran, så havde jeg ikke trænet så hårdt og ihærdigt. Og så er der den kammeratlige del i det, som har stor betydning for mig, netværksdelen, som også har betydet meget. Team Veteran har helt klart fået en større og større betydning for mig siden jeg kom med første gang i 2012.

 

 

Hvad tror du, at det kommer til at betyde for dig fremover?

Det gør, at jeg har fået blod på tanden til at få større opgaver omkring løb. Nu hopper jeg med på triatlonholdet også, så jeg har forpligtet mig til noget mere, og det gør, at jeg håber på, at jeg kan tage næste mål, som er den ironman, som ligger et sted ude i fremtiden.


Hvad betyder det for din situation – din PTSD?
Idræt og løb er det, som er bedst til at holde min PTSD under kontrol. Mine udsving er ikke ret store mere. Jeg kan blive lidt depressiv og jeg kan blive nå et punkt, hvor jeg har fået nok mennesker for en periode. Men jeg får mindre og mindre udsving humørmæssigt og de indre kontroltab bliver færre og færre, så det betyder rigtig meget for mig. Idræt er helt klart den bedste medicin mod min lidelse.

Henning D. Vitagliano


Historie


Syv udsendelser til Cypern, Kosovo, Makedonien og Afghanistan. Har traumer efter udsendelse til Afghanistan.

 

Bruger løb som terapi og vil gerne løbe med andre veteraner. Henning løber med Thomas Munch

Status


Ansat i DSB.

 

Henning gennemførte US Marine Corps Marathon og løb undervejs fra sin medløber.

 

 

Hvordan var det at løbe USMCM?

Det var en kæmpe oplevelse. Og de omgivelser man var i og det setup der var med faldskærmsudspringere og flyverne, der kom ind over. Det var en kanon stor oplevelse.  Det med at man går ned til startområdet, hvor der ikke er så mange mennesker, som andre steder jeg har været, det var luksus, lige som det har været før og under løbet. Ja, det var perfekt det hele.

 

Hvad har det betydet for dig, at være med på Team Veteran?
Det har betydet, at jeg har fået den opfattelse, at motion gør, at man får det bedre i hovedet. Det at jeg fik et program at løbe efter har betydet, at jeg satte mig nogle mål; at jeg skulle gennemføre Washington Marathon og at jeg skulle komme under fire timer og det hele lykkedes.

Jeg har også tabt en masse kg, 15 kg, siden vi startede, så det har været en kæmpe succes. Og vil fortsætte, jeg skal med på ironman holdet, der starter til næste år, og så har jeg et mål og kan fortsætte med træningen.

Hvad tror du, at det kommer til at betyde for dig fremover?
Jeg kan holde det, som jeg kalder dæmonerne lidt i skak, ved at komme ud i skoven og løbe og det kan jeg kun anbefale andre, hvis man har energien til det.

 

Morten BuchardHistorie


Udsendt til Kroatien i 1995. Ramt af PTSD.

 

Morten bruger løb som terapi og vil bruge Team Veteran til at komme videre med sit løb.

 

Morten løber med Lars Bo Holm Pedersen.

 

 

Status


Førtidspensionist.

 

Morten gennemførte sit første maraton i Washington.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Hvordan var det at løbe USMCM?

Det var stort, så stort, at det er helt ubeskriveligt. Jeg synes, at der er en god kulmination på et langt, langt forløb. Jeg har en fed fornemmelse. Dels den fysiske succes med, at man når det mål man har sat sig med at løbe, træne, diæt og alle de ting. Men også det mentale. Man er lidt i tvivl om, om man kan klare det. Men det kan man. Man kan mere end man selv tror, og det er fedt.

 

Hvad har det betydet for dig at være med på Team Veteran?

Det har betydet meget, virkelig meget. I virkeligheden er det først nu, at det er gået op for mig, hvor meget det har betydet. Den proces fra man er startet op i februar og har haft nogle svære perioder. Der har været perioder, hvor jeg har været sur og gnaven og har sagt, at det her gider jeg ikke, men jeg kom af sted alligevel, lidt i det små og så er det blevet mere og mere. Så det ene med det andet har gjort, at jeg kan stå her i dag og føler sejr.

Har du fået det bedre?

Ja. Der sker mange ting, når man løber, rigtigt mange ting. Jeg har været ude mange gange, hvor jeg har været deprimeret og ikke kunne overskue nogen ting og i det hele taget haft det svært.  Men hver eneste gang jeg er kommet hjem fra en løbetur, og det er uanset om den har været 4, eller 15 km, har jeg aldrig været negativ. Der sker altså noget oppe i låget på en, når man er ude på de løbeture. 

 

Hvad kommer det her til at betyde for dig fremover?

Det her var hele kulminationen på et langt år. Nu kommer vi ind i den næste fase, og jeg kan mærke på mig selv, at jeg har lyst til at sætte mig tilbage og sige, at nu har jeg bevist over for jer andre, at jeg kunne klare det. Men så falder man tilbage igen, hvis man helt stopper. Så det går ud på at sætte sig nogle nye mål. Og et nyt mål kunne jo være at løbe et nyt maraton, og måske endda to til næste år. Så kan jeg fastholde mig i den grundform jeg har nu, men også i, at så skal jeg ud at løbe for at få de endorfiner og de ting, som bliver udløst i kroppen, når man løber.

Det her er et livsprojekt, det er løb for livet, for hvis jeg stopper med det, så ryger jeg tilbage, hvor jeg kom fra.

 


Nichlas Rønne Dam
Historie


To udsendelser til Afghanistan i 2006 og 2009. Ramt af PTSD og personlighedsændringer. 


Nichlas håber gennem deltagelse i Team Veteran at finde motivationen til at vende tilbage til sin tidligere meget fysisk aktive livsstil, og vil bruge projektet som et skridt på vejen mod at gennemføre en Ironman.

 

Nichlas løber med Anders V. Fridberg

 

 


Status


Sygemeld fra Forsvaret og tilknyttet et rehabiliteringsprojekt ved veteranhjem Aalborg.

 

Nichlas gennemførte US Marine Corps Marathon på ca. 3.50 på trods af problemer med maven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hvordan var det at løbe USMCM?
Jeg har aldrig prøvet noget så fantastisk som det her løb. Det er fantastisk, at der bliver gjort så meget for os løbere. Man bliver virkelig værdsat og amerikanerne kan virkelig få en stemning op. Alle der var med i det løb var på en eller anden måde påvirkede af de ting, som krigen gør – veteraner og pårørende – så alle havde hver deres ting, som de løb for. For mig var det at komme tilbage fra en skade, både en fysisk skade, men især den psykiske skade, som jeg har fået. Det var en kæmpe følelsesmæssig ting. Jeg fik nogle problemer undervejs, som gjorde, at jeg måtte kæmpe for at gennemføre og jeg overvejede flere gange undervejs at stoppe, men jeg vidste bare, hvor vigtigt det er for mig selv at stå på den anden side af målstregen og sige, at nu har jeg klaret den, så jeg bliver ved og bider smerten i mig. Det at komme de sidste km ind mod mål og opleve hvad folkemængden gør ved en, det er helt ubeskriveligt, og at løbe over målstregen og give sin medløber et kæmpe knus og sige mission accomplished, det var en kæmpe forløsning.

Til dem der kommer efter vil jeg bare sige, at det er en unik oplevelse og at de har meget at glæde sig til.

 

Hvad har det betydet for dig at være med på Team Veteran?
Det har flyttet mig enormt psykisk fra det udgangspunkt jeg havde. Det har flyttet mig enormt fysisk på den måde, at jeg har tabt en 17-18 kg fra vi begyndte i februar og det har betydet, at min krop er blevet stærkere og er blevet bedre til at modstå de fysiske udfordringer, som PTSD’en også kan medføre. Når jeg har fysisk overskud, kan jeg bedre tackle opgaver, også når jeg har det psykisk dårligt. Selv om psyken ikke er med en dag, kan jeg stadig få gjort nogle ting, fordi jeg fysisk er med. Der er kommet mere overskud til at gøre ting med min kone og min søn. Jeg kan håndtere ting i dagligdagen, som jeg ikke kunne for et år siden og det betyder også meget for familien.


Hvad kommer det til at betydet for dig fremover?
Jeg har flyttet mig meget  over de 8 måneder. Fra at jeg i februar følte, at jeg ikke kunne særlig meget og til nu, hvor jeg har vist, at jeg kan rigtig meget. Det giver mig motivation til at fortsætte og møde de udfordringer, der kommer. Jeg ved, at jeg kan klare opgaver og jeg ved, hvornår jeg skal melde fra til bestemte ting, fordi jeg har lært noget om mig selv. Det tager jeg med fra det her.  


Finn Sennik Jensen


 


Historie


Flere udsendelser til Kroatien, Bosnien og Afghanistan. Ramt af PTSD.

 

Løber for at få ro i kroppen og undgå medicin.

 

Finn løber med Claus Rosendahl.

 

 


Status


Stadig ansat i Forsvaret.

 

Finn gennemførte US Marine Corps Marathon på trods af eftervirkningerne efter en fiberskade. Løbet var hans første maraton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Hvordan var det at løbe US Marine Corps Marathon?
Det var mit første maraton, og det var stort at gennemføre. Det har været en lang kamp, og det var også en hård kamp derude med min ømme balle, men jeg er stolt over, at jeg gjordet det.

Hvad har det betydet for dig at være med på Team Veteran?
Det har givet mig et spark i røven og hjulpet mig til at se, at man kan godt, når man vil. Jeg har aldrig før løbet over 10 km, så når man en halvmaraton, og kan sige, at så kan man det næste skridt, og så arbejder man videre frem til maraton. Det er jeg stolt over, og jeg er glad over at have været med på Team Veteran og over at have en god medløber.

Hvad kommer det her til at betyde for dig fremover?
Jeg tror, at det der får betydning fremover er, at jeg har set, at vil man, så kan man, når der ligger en gulerod fremme.

 

Johnathan Friis Stanfeld


Historie


Udsendt på ISAF Hold 7.

 

Johnathan løber med Mathias Krogsgaard Nielsen.

 

Jonathan gennemførte US Marine Corps Marathon, der var hans første maraton, på trods af store problemer med det ene knæ.

Status


Jonathan har PTSD. Han er under uddannelse som bygningsstruktør.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til forside
Se oversigt over sidens indhold
Print
English
Se oversigt over planlagte og gennemførte løb

 

 Nike Marathontest  4


BMW Cityløb og Havneløb

 

Københavns Maraton

CHP Half Marathon

 

Copenhagen Mens & Womens Race

 

US Marine Corps Marathon


 


 

Team Veteran    Ved Bækken 15, 3060 Espergærde  Tlf.  42 41 41 81    Mail: Info@teamveteran.dk